YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Thursday, June 2, 2011

Masakan Lauk Saya yang Pertama

Assalamualaikum w.b.t
Hey, so how your days dear readers ?
Is it good ? Happy ? Sad ? Unfortunately or what ?
Ape pun yang terjadi kat kita, kita kene teruskan hidup juga kan ?

okyy, Yyn taknak bagi ceramah pun.
Terus kepada tajuk post Yyn harini.
HAHA, yee Yyn baru lepas masak ayam masak merah.
whoa, my favourite.

Bibik Yyn takde kat rumah, Papa pula tinggalkan duit suh beli makanan.
Nak pegy beli macam mane nye, kereta pun takde, moto ada.
tapi, tayar dia dah tak serupa tayar dah.
so, memang takde transport lah nak pegy beli makanan.

tengah duh menahan lapar, Yyn teringat kat freeze ada ayam.
So, harini rase macam nak jadi seorang gadis sunti yang boleh dipinang orang.
HAHA, bermaksud Yyn rase dah sampai waktunye Yyn belajar masak.

okyy, Yyn mengaku selama Yyn hidup ni.
Yyn hanya pandai goreng telur, ikan, ayam. masak maggi, buad nasi goreng.
tu pun tak menjadi sangat.
Yelaa. dah form5 kan ? patut dah pandai masak dah.
takkan nak suh laki Yyn masak je time dah kahwin nanti.
mahu kene cop Queen Control pula kan.
So, disebabkan taknak laki Yyn pegy cari perempuan lain satu hari nanti,
Yyn kene lah pandai curi hati laki Yyn dengan pandai masak and anything else.

So, tadi Yyn search google cari resipi Ayam Masak Merah


Sila click picture itu untuk tumbesaran :)

So, sekarang hidangan pun dah siap.
Nasi pun dah masak.
Jadi, Yyn nak merasa dulu masakan pertama Yyn ni.

Kepada makcik-makcik yang mempunya anak teruna yang handsome-handsome lagi pintar, sila lah beratur utk interview saya yee HAHA

ada ke makcik nak saya jadi menantu dia, baru satu masakan tahu, dah batak HAHA

okyy, Ayam Yyn dah panggil tu, makan dulu eaa
Jemput lah makan.

Kbhaii
 

No comments:

Post a Comment