YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Friday, June 10, 2011

Allah, ni ke azab-Mu ?

Assalamualaikum w.b.t
Hehe, minta ampun sebab Yyn dah lameeeee sanagt tak update blog.
Yaaa, busy satu, no idea nak update ape pun satu.
So, hope all the readers sihat walafiat lah harini yeee ☺

fuhhh, even Yyn cuti selama 2minggu. tak bermakna Yyn dapat rehatkan semuanya.
Fizikal memang dapat rehatkan dengan secukupnya.
Tapi, mental ? memang tak dapat nak rehatkan lah.
Allah, dengan kelas tambahan kat sekolah, Tuition, dengan projek akaun ni.
Hanya Allah jela yang tahu bertapa penatnya otak ni haa.

Allah, ni ke azab-Mu pada kami calon SPM ?
Allah, ni ke dugaan-Mu untuk kami berjaya ?
Allah, ni ke ujian-Mu untuk kami menuntut ilmu yang baik dan banyak ni ?
Allah, ni ke peperiksaan yang Kau bagi pada hamba-Mu yang lemah ?

Sesungguhnya ini azab-dugaan-ujian-peperiksaan untuk kami semua berjaya kelak. 
Yyn akan tempuhinya dengan kuat.
cewaahhh, dah macam ape dah kan.
Tapi, Yyn memang hope sangat lah dengan ape yang Yyn buad sekarang ni akan membuahkan hasil nanti.

Yyn nak banggakan Papa.
Yyn nak banggakan Mama.
Yyn nak banggakan Along.
Yyn nak banggakan Angah.
Yyn nak banggakan Aunty Ina.
Of course Yyn nak banggakan sahabat, keluarga lain, tenaga pengajar.

yang paling penting Yyn naaaakkk sangat masuk Univercity at oversea.
yaa, memang nampak macam melampau kan dengan kepandaian Yyn yang sememangnya low gila.
Impossible dapat U kat oversea.
tapi, orang kata ape salahnya simpan impian yang tinggi kan ?
mane tahu ada rezeki kita kan ?
InsyaAllah, Amin.
Doakan Yyn ea ☺

and now tengah serabut buad project account.
lepasni kene buad folio BM pula.
nasib BM punye senang.
Fuhhh, sumpah superb penat dengan jadi pelajar SPM ni.
nak berjaya punye pasal.
kene lah korbankan segalanya kan ?

kbyeee, nak sambung buad project.

No comments:

Post a Comment