YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Friday, June 10, 2011

I really really miss it ♥

Assalamulaikum w.b.t


SMK LUKUT

Now, transfomasi berlaku. !

SMK YAM TUAN RADIN

dua lencana yang berbeza, dua nama yang berbeza. tapi, terletak di tempat yang same, bangunan yang same, cikgu-cikgu yang same, pelajar yang same, asrama yang same. Senang cerita semuanya still same.
Just transformasi pada lencana dan nama sekolah. nak upgrade ikut zaman lah kata kan.

Bukan sekolah Yyn yang sekarang. Tapi ni sekolah Yyn yang dulu. 
Yyn jejakkan kaki kat sekolah ni awal bulan 4 2007. Since Yyn form1 lagi lah Yyn dah menuntut ilmu kat sini.
Tapi, sebelum Yyn masuk sekolah ni Yyn sekolah kat SMK Pusat Bandar Puchong 1.
3 bulan je Yyn sempat belajar kat situ. Then Yyn dah kene masuk asrama kat SMK Lukut.

Yyn ingat lagi. Mase first Yyn jejak kaki kat hostel Lukut / YTR dengan selamba dekk je Yyn tak pakai tudung, pakai seluar jeans, baju macam nak pegy bershopping sakan. Dah Yyn buad hostel tu hostel Papa Yyn dah. HAHA, last year kat sekolah baru Yyn tahu yang cerita pasal budak masuk hostel dengan tak pakai tudung tu kecoh time tu juga. HAHA tak boleh bla.

Yyn dapat masuk dorm 206. Hm, kata pun baru masuk dunia baru kan ? dunia berdiri di atas kaki sendiri. memang bagaikan terkena kejutan budaya lah kan. Mase Yyn form1 Yyn tak suka dengan kakak senior satu dorm dengan Yyn ni. Hot temper satu, mulut macam mak nenek. Adou memang tension aa satu dorm dengan dia. Then Yyn start berkawan dengan kawan baik Yyn time fomr1, Nurannisa Auni, Fatin Amierah dengan Puteri Nor Shahzan. Memang satu geng lah kami ni. Yyn paling ingat ramai kakak-kakak senior tak suka dengan Yyn sebab mase Yyn form1 memang superb selekeh, selebet and anything else.

ok, Yyn dah tahu kenapa dorang tak suka Yyn, naik form2 Yyn buad transformasi.
Jadi seorang yang lebih tak selekeh, agak kemas sikit berbanding dengan form1 yang dah macam budak lorongan dah. Tapi, dengan form2 juga Yyn lebih abnyak berkawan, bergaul. Sebab time tu Yyn ada kakak angkat, Kak Fifi. so secara automatik Yyn rapat gila denga budak-budak form5. caya tak caya budak form2 boleh ber-geng dengan budak form5 ? HAHA

naik form3 pula, hm of course much better than form1 and 2. lebih kemas and dah pandai dalam segala pengurusan diri. Form3 juga lah year yang paling Yyn tak boleh lupakan sepanjang hidup. Form3 juga lah Yyn bertemu dengan Ahli Crown, PMR, buad masalah, masuk bilik HEM masalah disiplin, ahli dorm 303. pehh memang macam-macam aa. Ni nak share cerita year form3.



First, nak cerita pasal CROWN. Nama dalam ic or surat beranak kumpulan ni ialah 5twelve crown.
Kenapa 5 ?
Sebab setiap nama ahli geng ni ada 5 huruf. Contohnya :
~ Ieyka
~ Pieja
~ Miera
~ Niesa
~ Fieza
~ Ddiey
~ Pyqah
~ Fiera
~ Faiqa
~ Putri
~ Naddy
~ Shaca

Kenapa Twelve ?
sebab dalam Crown ni semuanya ada 12 orang ahlinya.

Kenapa Crown ?
sebab kami suka dengan simbol crown.

Macam mane boleh tubuhnya ahli kumpulan ni ?

Panjang oh cerita dia. Hope korang tahan ea nak membacanye. macam ni, satu haritu tu ada peraturan baru. peraturan dia is time makan kat dewan makan warden dgn kakak-kakak senior dah aturkan tempat duduk kitorang. And dah terletak dah nama-nam budak kat atas meja makan tu. So, secara kebetulan ahli-ahli crown ni semua dapat satu meja yang besar tu. So, starting from that lah kami start berborak, bercakap-cakap. WAIT ! kenapa ada ayat ' kami start ' ? yee, sebab kami semua ni terdiri dari beberapa puak yang tak aman sebelum ni. Semuanya ada 3 puak tak silap Yyn. Masing-masing penah saling benci-membenci, kutuk-mengutuk and anything else. Senang kata macam dah puak khabilah time zaman Nabi dulu tu.
tapi, tu lah, kan orang dah penah cakap, kalau dulu benci-benci sekarang sayang-sayang. Memang betul lah time tu kitorang automatik boleh saling bercakap, gelak and luahkan perasaan. Sejak detik tu lah kami semakin hari semakin rapat. Penah satu hari tu Yyn teringat, weekend tak silap hostel ada buad senamrobik. Then kami semua ni beriye-iye plan nak pakai baju warne yang same. sampaikan ada yang sanggup pinjam kat budak lain. Then mulai dari haritu lah kami rasmikan kumpulan ni. Just nama je belum diletakkan lagi.

How bout the name ?

name ni ideanye dikeluarkan oleh Miera, Yyn and dengan persetujuan ahli yang lain.

Kenangan pahit the Crown ?

Kenangan paling pahit The Crown bila PMR. Memang macam-macam lah yang terjadi. Hampir bubar Crown disebabkan salah faham antara kami semua. Tapi, Alhamdulillah lepastu kami semua dah oky. Sebelum PMR pual kenangan pahit kitorang bila geng kitorang bergaduh dengan kakak-kakak form5. Adou tah ape lah yang digaduhkan kitorang pun Yyn tak berapa nak ingat.

Kenangan manisThe Crown ?

whoa, kenangan gula-gula Crown mesti lah banyak. Yang Yyn ingat time kami semua sambut birthday Faiqa dengan Niesa. Memang best gila lah. penat kami siapkan and hiaskan segala dalam bilik sukan tu. Haa, bilik sukan tu dah macam hak kekal kami sebab kebanyakan ahli Crown ni ajk Sukan. Tu yang kami buad bilik tu bilik rase Twelve Crown HAHA
First, Yyn dengan Miera kod tak silap tutup mata faiqa then bawak dia pusing satu hostel. macam tu juga lah Putry or sape yang buad kat Niesa. Last sekali kitorang masukkan dorang kat bilik sukan, tapi ada lah gejala kiotang nak buad, dirikan dorang kat tengah pintu then letupkan belon yang sedia ada tepung or bedak dalam tu. habis putih melepak dorang. then SUPRISSEEEE ! HAPPY BITHDAY FAIQAH AND NIESA ! ucapan yang kami bagi untuk dorang. Dorang bukan main terharu lagi dengan kitorang semua. mane tak, tak pernah disambut dengan kawan-kawan sampai macam ni kan ? sape tak terharu kan.

kenangan candy lain macam belajar bersama-sama, pegy dating same-same. yang paling syoknya. kitorang ahli Crown couple dengan budak aspura yang satu geng juga. Whoa, satu geng aspura couple dengan satu geng aspuri. tak ke best gila namanye. tu yang date pun same-same. makan-minum-tidur mahupun mandi pun same-same au.

Ni semua kenangan Yyn dengan Crown.
tengok lah slide ni ♥☺





Photobucket
Sorry agak lembap :p




Secong Yyn nak cerita pasal Ahli-ahli dorm pula.
Yyn taknak lah cerita ahli dorm 206 time form1. Tak best pun.
time form2 pun Yyn duk dorm yang same, 206. Awal tahun sampai tengah tahun tak best sangat lah ahli dia.
tapi, last year dah nak SPM baru best.
Hostel buad rombakan dorm. so time tu Yyn dapat ahli dorm semua form2. just ada brape form1
Naik for3 lagi, Yyn dapat masuk dorm 303. First time Yyn duk tingkat atas sekali. Memang boleh jadi rangka lah duk turun-naik tangga je kan.
Tapi, dorm 303 memang dorm yang the best aa. Memang rindu gilaa aaa dengan dorm tu.
Ahli dorm dia :
~ kak Lina
~ kak Lalarq
~ Zaika ( Taiko )
~ Naddy ( Crown )
~ Jaunaa ( adik sayangg )
~ Shahira Nasreen ( Yyn )
HAHA, sepatutnya setiap satu dorm kene ada 8 orang. Tapi kami beruntung dapat 6 orang je. Mule masuk dorm tu rase macam tak best je. Sebab aku tahu kak Lina, Kak Lalarq tak berapa suka aku. Alaa, adat aa duk hostel kan. kes suka tak suka tu mesti ada kan. Awal tahu yang baik dengan aku of course lah adik aku, Jauna, si Taiko, Zaika dengan Naddy sayangg.
 tapi, lame-kelamaan Yyn lah tempat kak Lalarq simpan rahsia, luahkan perasaan. and kak Lalarq lah tempat Yyn bercerita, bergelak, menangis and bla bla bla. dari tak suka lastly rapat. haa AMIKK KAUU ! HAHA

Benda yang paling seram yang aku penah alami dalam dorm tu ialah time tu aspuri gempak dengan 'gangguan'. So, satu malam tu aspuri baca yaasin kat surau, habis bace yasin kitorang dorm 303 pun bace yasin kat dorm pulang. kira nak pagar dorm lah kan. lastly, aku dengan Kak Lalaq tak dapat nak tido sebab kene 'kacau' dengan 'benda' tu.

Adou, panjangkan cerita Yyn. sape jela yang larat nak bace kan ?
Nak cerita pasal kat sekolah lagi, cikgu-cikgunya, warden, pakwe-pkawe, scandal-scandal memang sampai esok tak habis lah kan. So, biarlan Yyn cerira pasal ape jadi kat asrama and the Crown jela. yang lain InsyaAllah Yyn akan share.

Wish readers enjoy with my story ♥☺☺

Kbyeee

No comments:

Post a Comment