YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Sunday, May 22, 2011

Only For This Year SHAHIRA ! Please

Assalamualaikum w.b.t. I say Heyyyyyyyy and I say Hellooooo

Yaa, for a long time Im not update my bloggy. And Now ! Im back for updating my bloggy ☺

Harini 23/05/2011 sudah tiga minggu Yyn ada dalam minggu yang memang cukup frust, stress, tension and whalever else equal that means.
Memang cukup memenatkan untuk 3minggu ni. Hanya Allah jela yang tahu bertapa penat nye kepada sesiapa yang akan hadapi exam yang menentukan kehidupan dia selepas ni.
Memang lah exam mid year bukan exam sebenar SPM.
Tapi, bagi Yyn, exam ni dah sebiji macam exam Trial SPM au. Huh -.-

Since start exam lagi lah tiap-tiap weekend Yyn demam. 
Haa, nasib tiap weekend je Yyn demam, andai kata time exam pun Yyn demam.
Memang kantoi gila aa exam Yyn kali ni. Dah lah dengan exam mid year ni school nak amik untuk target SPM nanti.
HUH, tak kisah lah berapa target school untuk Yyn. Asalkan Yyn tahu ape kemampuan Yyn and Yyn tahu ape Yyn nak.

School target Yyn akan dapat 5A dalam SPM nanti.
Tapi, Yyn sendiri target dapat 7A dalam SPM nanti.
Along Yyn pula nak Yyn dapat 8A, if not dia nak sepak muka Yyn. HAHA
Ugutan semata-mata. Tapi, takpe Yyn amik kata-kata dia sebagai cabaran dalam hidup Yyn.

Selama ni dalam family Yyn takde sorang pun yang boleh membanggakan papa.
Takde sorang pun yang boleh membuat papa tersenyum puas dengan kejayaan.
Kali ni, biar lah Yyn yang bagi papa kebanggaan tu dan kepuasan dalam diri papa.
Biarlah kali ni orang tahu yang Ghazali's Family pun ada seorang harapan yang boleh membawa kejayaan.
Yyn akan buktikan. 
InsyaAllah.

Takpe Yyn, sabaaaaaarrrr je.
Tahun ni jela kau kene lebih serious.
Tahun ni jela kau kene bangun pagi-pagi bukak buku.
Tahun ni jela kau kene tak heran pasal TV, Net or what else.
Tahun ni jela bilik kau penuh dengan buku-buku rujukan / latihan.
Tahun ni jela bilik kau macam saranf tikus dek buku-buku kau.
Semuanye tahun ni juga.
Dengan tahun ni kau belajar erti Pengorbanan dan erti Kesabaran.
Dengan tahun ni juga lah kau akan berjaya kelak.
Amin ☺

No comments:

Post a Comment