YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Tuesday, April 26, 2011

Ini lah maksud sebenar CINTA

Photography Graphics, Tumblr Photography

ASSALAMUALAIKUM

Cinta ? yeahh, indah ke cinta ni ? Sape sokong cinta ini tak indah langsung ? Sila jerit 'YEAHHH'. HAHA
sape pula kata cinta itu indah ? Sila jerit 'YAHOOO'
nak tahu jawapn sebenar sila search kat Yahoo eaa HAHA
takdelah gurau jelaa :'P

Yyn dari kecik lagi dah pandai bercinta au. Dari Yyn dalam perut lagi Yyn dah belajar bercinta. Alaa, bukan Yyn sorang je pun dah pandai bercinta dari kecik lagi. Semua orang pun macam tu. Masa kita dalam alam rahim ibu kite, kite dah mule belajar bercinta dengan Allah. Sebab time tu juga lah Allah yang jaga kita, Allah yang mengajar kite, Allah juga lah yang melindungi kita.
Masa itu juga lah kite belajar bercinta dengan orang yang paling istimewa sekali dalam hidup kita. Thats our mum. Kita cintakan ibu kita sampai akhirnye kita berjaya hidup di atas permukaan bumi ini. Keluar je kita dari perut ibu. Kita dah start belajar bercinta dengan yang lain. Seperti Ayah kite, adik-beradik kita, sedara-mara kita, kawan-kawan kita dan semua orang di sekeliling kita.

Macam sekarang, Yyn dalam lingkungan 17 tahun. dah macam-macam benda Yyn belajar and dah macam-macam orang Yyn bercinta. Cinta Yyn kat Allah, Rasul, Papa, Mama, Along, Angah, Isha and Aunty Ina takkan pernah hilang sampai lah bila-bila. Sebab hanya dorang lah family Yyn yang Yyn ada sekarang.
Tanpa Allah, Yyn takkan mengenal ape itu islam. Tanpa Allah, hidup Yyn mungkin dalam keadaan yang serba gelap. Tanpa Allah juga Yyn mungkin tak pernah rasa ape itu bahagia, sedih, marah, suka, seronok, ketawa, menangis. Tanpa Allah juga Yyn tak mungkin bertemu dengan orang-orang yang Yyn sayang ♥
Tanpa Rasul pula, Yyn takkan mengenali bertapa indahnye Islam ini. Tanpa Rasul, Yyn takkan menjadi insan yang berjalan berpandukan Al-Quran. Tanpa Rasul, Yyn mungkin takkan kagum dengan kuasa Allah. Tanpa Rasul, Yyn mungkin tidak pernah mengenali cinta.

Tanpa Papa, Yyn mungkin tak lahir kat dunia ini. Tanpa Papa, mungkin Yyn takkan selesa dengan hidup Yyn sekarang. Tanpa Papa, mungkin Yyn takkan dapat belajar dengan senang sekarang. Tanpa Papa, mungkin Yyn tak akan merasa makanan yang sedap-sedap. Tanpa Papa, mungkin Yyn takkan pakai benda yang best-best. Dengan Papa, semua keinginan Yyn mesti papa akan bagi ☺
Tanpa Mama, same lah. Yyn mungkin takde kat dunia ni. Tanpa Mama, Yyn takkan dapat rase kasih sayang seorang ibu walaupun hanya sekejap ke Yyn dapat rasakan. Tanpa Mama, mungkin muka Yyn tak secantik Mama :P Tanpa Along, Angah, Isha, Aunty Ina. Mungkin Yyn takkan dapat family yang bahagia. Mungkin Yyn akan rase kesunyian. Mungkin Yyn akan hidup sebatang kara.

Sahabat ? Bagi Yyn sahabat itu more importand than Boyfriend. Yess, because friends we need forever. But boyfriend ? ada ke sampai forever ? takkan ? melainkan kalau jodoh dia kekal sampai jinjang pelamin tu, Alhamdulillah lah ☺
Yyn boleh hidup tanpa Boyfriend but Yyn tak boleh hidup tanpa kawan. Kawan-kawan Yyn lah tempat Yyn mengadu masalah, tempat Yyn bergurau senda, tempat Yyn bermanja, tempat Yyn kongsi ilmu, tempat Yyn dapat pengalaman. And now, Yyn tetap ada boyfriend walaupun rating BF dihati Yyn adalah bawah dari rating kawan-kawan :P Siapa tak sayang BF woyy. Kalau kita serius dengan orang tu, mesti kita akan sayang orang tu sangat-sangat kan ? Yyn serius dengan BF Yyn, Yyn hope dia pun serius dengan Yyn. Yyn sayang BF Yyn, Yyn pun hope dia sayangkan Yyn. Yyn selalu rindukan BF Yyn, Yyn harap dia pun akan selalu rindukan Yyn. Yyn berdoa agar relationship kitorang bukan sekadar couple. And boleh ditukarkan status jadi parents for our childrens. HAHA tinggi harapan :P

The main is I ♥ that who ♥ me. 
And Im so glad to know them.
Thank You God.
I ♥ You
dadaaaaa ☺

No comments:

Post a Comment