YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Friday, March 4, 2011

zaman terakhir aku hidup di dunia . . .

HEY BOY GIRL :D

zaman terakhir Yin hidup di dunia persekolahan.
aww, sungguh ! Yin sedih sangat bila ingat balik yang Yin rupenye tahun ni last year jejak-sentuh kaki kat sekolah yang berjenama sekolah menengah :'(

benda ni terlintas time Yin lap tingkap kelas Yin kat sekolah tadi.
tengah best-best lap tingkap.
tibe-tibe teringat yang Yin ni last year buad-buad kerja ni semua kat sekolah.
seriously, pilu sangat hati Yin time tuu :'(

hm, disebabkan tahun ni tahun last Yin kat sekolah menengah ni.
so, sebolehnye dalam setahun ni Yin nak post banyak-banyak pasal aktiviti-rutin seharian kat sekolah :D
lepas dah habis sekolah, kalau Yin belum buang post-post pasal sekolah.
Yin boleh lah bace balik.
mesti time tu rindu sangat dengan sekolah.
mahu meleleh-merebes-memercik air mata Yin baca post-post tu balik.

jom, Yin nak taip laju-laju cerita kat sekolah pada harini wink-wink ;]




Jumaat-04/03/2011
harini memang tak belajar hapa langsung wink ;]
dari first period sampai lah last period tak belajar pun.
bukak buku pun tak :P
patutnye harini kene strugle buad revision or anything else.
sebab next week kitorang start ujian.
tapi, ni tak. semua busy untuk esok.
esok ada Majlis PIBG.
masing-masing sibuk nak siapkan sebaik mungkin.
bukan para guru je yang sibuk, tapi, para pelajar pun sibuk dengan nak uruskan semua nye untuk esok.

terutama budak-budak kelas Yin.
almost whole class terlibat dalam Majlis untuk esok.
ada setengah dari budak kelas Yin amik bahagian jadi AJK sambutan @ sambut tetamu VVIP.
yang selebihnye jadi AJK waitress.
aku lah salah seorang waitress untuk esok.

eyh, korang jangan main-main.
kitorang semua terlibat ni sebab masing-masing nak kejarkan sijil sekolah.
sebab apa-apa benda. pelajar terlibat or membantu,
Pengetua akan beri sijil :D





dari First period sampai lah ke rehat.
cikgu takde pun.
so, kitorang memang tak belajar lah kan.
tengah mencapap dalam kelas.
Myera Qaixer datang kelas Yin then dia bagitahu dia taknak amik bahagian dalam sambut tetamu tu.
dia kate dia nak jadi waitress pula.
so, kitorang pun pegy lah cari Zaidi sebab dia lah ketua bahagian tu.

cari punye cari, rupenye Zaidi ada kat dewan.
mulenye Yin dengan Myera nak cari budak.
nak cukupkan AJK sambutan.
lastly, duk lepak kat dewan tu.
tengo raptai semua berbagai.

yang tak boleh bla tu. Cikgu Maimun ingatkan kitorang ni AJK sambutan.
sebab dia ada tanye buad ape kat dewan ni.
cover aa cakap kitorang AJK sambutan,
lastly, dia plan dengan kitorang pasal esok.
padahal kitorang tak tahu pape pun.
haih, kelakar lah Maimun ni ;]

dah habis satu raptai dekat dewan tu.
kitorang pun balik lah kelas.
kat kelas, buad lah revision mathematics.
lepastu, REHAT

lepas je rehat, then balik kelas.
tak sempat Yin nak duduk kat tempat duduk Yin.
Cikgu Rohana Goon minta tolong Yin yolong dia pegy kelas 5sastera 1 pinjam latihan science.
after dapat pinjam tu, Yin baru nak duduk, Atyn bagitahu yang Cikgu Mazila cari Yin.
and dia nak jumpe Yin time tu juga kat bilik mesyuarat.
huh, dengan kepantasan kaki ku ini Yin terus berjalan ke bilik mesyuarat.

kat bilik mesyuarat tu, Yin ikut Cikgi-Cikgu sekalian plan itu, plan ini.
then Cikgu Mazila bagi tugasan kedua kat Yin.
Yin kene serve air time para VVIP ada kat dewan tu.
Yin sorang je kene serve benda tu.
haih, agak berdebar juga lah.
hope esok berjalan dengan lancar je.
AMIN :D

lepas jumpe Cikgu Mazila.
Yin balik kelas terus kene bersihkan papa putih, sebab Cikgu Rohana Muhamud pesan clear-kan white board kelas tu sebelum dia masuk.
haih, Yin dengan Aleen kelam-kabut-tungkus-lumus bersihkan white board.
sampai lenguh-sengal tangan kitorang dibuadnya haa.

dah habis clear-kan white board, Yin dengan Aleen lap tingkap pula.
lepas je lap tingkap, kitorang susun meja kelas untuk exam next week.
lepas tu, plan dengan Cikgu Rohana macam mane nak hias kelas lain daripada yang lain.

habis je pula sekolah, Yin dengan Myera pegy carrefour.
nak tengok kedai jual aksesori perempuan.
serious, penat gilaa Yin harini.
tak dapat nak duduk sikit pun.
dah balik rumah lah baru dapat baring semua.
sampailah tertidur Yin.

huh ! ni pun penatnye tak habis lagi.
dengan esoknye lagi.
memang takkan habis penat lah macam ni.
hm, ni pun penat taip laju-laju-panjang-panjang.

okayy lah kene tunggu bus lah.
nak pergi tuition nii.
daaaa, enjoy reading :D

2 comments:

  1. zaman sekolah lah zaman yg paling best...
    so enJoy your every singLe day ya... =)

    ReplyDelete
  2. TUNASYA : betul sangat tu tunasya. Yin akan appretiate every single day of school :D

    ReplyDelete