YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Wednesday, March 2, 2011

sesi persekolahan

HEELLLOO.

harini Yin rasa macam nak update blog je.
but, Yin tak tahu nak update ape kejadah.
so, bila recalls balik ape dah jadi kat sekolah tadi.
hm, alamatnye Yin post pasal aktiviti kat sekolah lah harini :D

pagi-pagi macam biase lah kan, pegy sekolah dengan Yaya Qaixer.
dah sampai sekolah, adou terlambat sikit pual harini.
nasib baik tadi buad perhimpunan kat Dataran Ilmu bukan kat Dataran Wawasan.
sebab kalau buad perhimpunan kat Dataran Wawasan mesti ada sportcheck punye.
yang selalu jadi mangsa sportcheck, budak-budak form5 perempuan lah.
Yin pelik betul, cikgu sekolah suka sangat check budak form5 perempuan.
adou, tension betul lah aku dengan sekolah ni. menggedikk je ohh.

so, disebabkan buad perhimpunan kat Dataran Ilmu , Yin pun selamat lah.
sebab stokin Yin berwarna yang agak meriah :P
masa perhimpunan, cikgu Mazila ada bagitahu esok ada gotong-royong.
so, kelas aku kene bersihkan kawansan bangunan perntadbiran.
sekejap je gotong-royong tu esok. satu jam jee wink-wink :D

First period, subjek Pendidikan Sivik.
Cikgu Mad tak masuk pun sebab, kalau tak silap dia MC.
semalam Yin nampak cikgu Mad pakai cermin amta hitam kat sekolah.
soo, mesti-lah dia sakit mata kan.
adou, kesian Cikgu Mad.
so, takde cikgu masuk pun untuk relief.
Yin dengan Aleen pun buad lah kerja Ekonomi Asas.

Second period && Third period, subjek Bahasa Melayu.
harini patut-nye buad karangan.
Yin cadangkan kat Cikgu Zaiton, bagi tajuk then kitorang buad sendiri.
lastly, kitorang semua kene reka pantun sendiri.
Yin pun apa lagi, dah bodoh dalam pantun.
so Yin push diri Yin buad pantun sendiri.
nak tahu tak ape pantun Yin ? 
nii diaaa
SAHABAT :
Anak ayam kejar anak itik,
Berlari sampai ke Lubuk Bakti,
Kasih sayang diberi setitik,
Terjalinnya hubungan sahabat sejati.






NASIHAT / BUDI :
Si tuntung tinggal di paya,
Tidak berbisa si ular sawa,
Hargai mereka yang tiada upaya,
kerna mereka insan istimewa.

so tu lah antara pantun ciptaan Shahira Nasreen.
korang reti ke buad ? :P
HAHA, mentang lah dah pandai buad pantun, dah batak dah.

sebenarnye ada lebih best dari buad pantun ni.
sebab tengah try buad pantun, si Zaidi && Jawer duk buad pantun bangang-blue-bodoh-lawak-jenaka.
dengan Yin-Yin && Aleen sekali terikut buad pantun bangang-blue-bodoh-lawak-jenaka tu.
Yin ingat lagi bait pantun yang Zaidi && Jawer buad tadi.
anak teruna kencing berdiri,
anak dara kencing cangkung, laa. ada lagi.ape eyh ?
haa, anak shahira mandi pakai coli.
rupenye shahira lupe pakai coli.
HAHA bodoh kan dorang ni.
bagi pantun blue-blue.
Yin pun cipta lah pantun yang agak blue sikit.
burung nuri burung murai,
tak pakai boxer semua terburai.
HAHA, bongok an Yin ni.
ni semua sebab taksub sangat dengan si Zaidi && Jawer.
siap dorang buad pantun untuk Cikgu Zaiton lagi tuu.
burung tiung burung nuri,
setiap hari Ckgu Zaiton berseri,
tiap-tiap hari bagi kad pink kat Zaidi.
HAHA, tak pape lah dorang ni.

then subjek Bahasa Inggeris.
macam biasa lah. Yin wajib bace articles yang panjang-panjang eaa.
sebab nak improve my B.I :D




lepas rehat, two period subjek Add Maths.
tapi, Sir Sankar takde. 
dia busy handle preparation for PIBG nanti kod.
so, kitorang turun library. sebab Cikgu Asniza relief kelas kitorang.
kat library bukannye buad keje-baca buku sangat pun.
duk berborak-gelak-gosip-kutuk semua.
then, naik kelas tolong Cikgu Hafiz buad pemplot PIBG.

Ekonomi Asas pulaa.
Yin skip kelas, duk teman-berborak dengan Cikgu Zaiton sampai dah nak habis masa E.A
haha, then lepas tuu balik.

ada benda yang best.
Jawer kata Yin budak kecik.
Yin masuk kelas 5PA pun sebab Yin pandai + cacat.
HHAHA. bongok punye Jawer kata aku cacat.
Yin cakap kat dia balik.
pandai + cantikk. bukan cacat. Jawer pun bukan main yee nafikan benda tu.
haih Jawer , nak cerita pasal mamat ni.
sampai esok pun tak habis taip au.
tapi, tanpa si Zaidi && Jawer kat kelas.
memang tak meriah la kelas 5PA.

okayy lah. panjang gilaaa post Yin ni.
nanti ada something special, Yin post lagi kk.
daaaa take care :D

No comments:

Post a Comment