YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Friday, March 25, 2011

HIJJAB :)

ASSALAMUALAIKUM

kenape tibe-tibe kali ni Yin post pasal Hijjab ?
hm, berkemungkinan besar, ada setengah orang tak tahu ape itu Hijjab.
Hijjab itu adalah sejenis kain yang tak berapa besar saiz-nye untuk dijadikan menutup bahagian aurat perempuan, di kepala atau rambut :)

zaman dah semakin moden, dunia dah semakin laju.
so, perkataan pun dah mengikut zaman.
so, Hijjab juga dikenali sebagai Shawl, Selendang dan sewaktu dengannya.

dan, bukan definisi Hijjab sebenar-nye yang Yin nak share.
tapi yang ini  

DAHULU KALA



KINI






so ? paham kan ape maksud Yin ?
dulu yee Yin tak pakai tudung.
and kejap bukak kejap tutup.
macam ape saje ann.

sekarang Yin betul-betul percaya dalam diri Yin yang Yin akan pakai Hijjab ni sepenuh masa.
Alhamdulillah Allah turunkan hidayah cepat pada Yin.
tak bermakna Yin apkai tudung ni segala perangai buruk Yin pun turut di-'tutup' sekali.
but, Yin akan try untuk buang perangai buruk Yin.

Yin hope ramai yang sokong dengan perubahan Yin sekarang ini.
dan Yin bukan berubah sebab tahun ni ada exam besar je.
but, memang dari hati Yin, nak pakai tudung.
Alhamdulillah :')

No comments:

Post a Comment