YOU ARE THE NUMBER

web counter
Heart : Bila mereka nak berbaik ? :'(

Thursday, February 3, 2011

kereta kene curii ? OMG !

haa ! ape yee ? kereta kene curi ?
OH MY GOD !
oakyy, semalam kan scha hang out dengan angah && aweknye, kak ika.

semalam lepas amik kak ika, kitorang terus pegy jalan tar or masjid jamek.
sampai sane pun dah pukul brape.
memang sharpe lunch time lah kan.
angah && kak ika nak makan McD.
so pegi sogo makan McD kat sane.
lepas makan kami pegy kat tempat jual perfume.
angah & kak ika nak beli perfume for hantaran dorang nanti.
dah puas survey, kitorang pun jalan pegi masjid jamek balik.
otw tu survey al-quran, telekung && sejadah.
&& time otw tu, kami singgah satu kedai kain baju.
ada promosi satu baju t-shirt RM1 nyahhh.
muarh tu woookk. scha dengan kak ika apaa lagi. borong lah kan.

dah sampai kerata kami kene rush sebab harini kak ika nak balik kampung kat kelantan.
tiket bas pukul 9.30pm. so kami balik jap rumah kak ika.
packing barang semua, still ada mase pegy times square && BB.
time kat T.S & B.B lah scha dapat beli semua ape yang scha nak.
scha beli cekak, sepit rambut, kasut sekolah && sandle.
then jam pula dah nak pukul 9.
otw nak pegy kat kereta tu.
kami bukan main seronok lagi,
tergelak sane, tergelak sini.
lastly dah sampai kat tempat park kereta, tengok tengok KERETA DAH TAKDE.
pehh, otak dah pikir bukan-bukan dah.
sama-ada kereta kene curi or kene tunda.
wahhh, sedih je time tu.
memang kak ika takdapat nak balik kampung lah.
&& semalam kak ika ada bagithu angah, dia cakap dia macam tak beriya nak balik kampung kali ni.
kan dah masin mulutnye.
terus kitorang pegy balai polis mane tah.
tengok , nasib kereta ada. && bukan kene curi.
huh, suspen korang. HAHA

then, siot jee. polis yang tunda tu datang.
dia kate kene saman RM300, saman tunda RM100, saman parking RM50, saman kat balai RM55.
gilaaa kauu. semua sekali dah brape dah. dah habis melayang RM505.
pehh, bole beli macam-macam barang hantaran tahu dgn duit sebanyak tuu.
angah pun 'cerita' dengan pak polisi tu.
then dari RM505, terus kene bayar RM150.
act, RM150 tu rasuah bagi pak polis tu.
rasuah pun rasuah lah. asalkan dapat kerata balik kan.

dah dapat kereta, perut pun dah lapar.
kami pun pegy makan kat bangi, ikan bakar :)
then sebelum balik singgah uptown.
lepas tu baru lah balik.
waahh, serius macam-macam terjadi semalam.

p/s : 1) jangan kedekut duit untuk bayar parking. 
biar berhabis duit, asalkan kereta tak dicuri & ditunda.
2) jangan terlampau seronok sangat.
ada duga akhirnye nanti.
3) jangan terlampau boros.
4)mase itu emas, gunekan mase dengan betul.


No comments:

Post a Comment